Διαδραστικός πίνακας

Διαδραστικός πίνακας




Ήταν αρχές Οκτωβρίου όταν ο δάσκαλός μας, μας ανακοίνωσε ότι θα έρθει στην τάξη μας ένας διαδραστικός πίνακας. Όλη η τάξη έμεινε ενθουσιασμένη με τα νέα. Πράγματι, μέσα σε ένα μήνα εγκαταστάθηκε η οθόνη.

Όντως από εκείνη τη μέρα το 80%Ψ των μαθημάτων γίνονταν σε ηλεκτρονική μορφή. Ο δάσκαλός μας ασχολούνταν ώρες ολόκληρες τα Σαββατοκύριακα για να αποκτήσουμε εμείς, οι μαθητές του, μια ολοκληρωμένη άποψη για τον πίνακα. Η διαχείρηση του πίνακα ήταν αρκετά διαφορετική σε σχέση με τους απλούς πίνακες κιμωλίας και μαρκαδόρου.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να γράφεις. Μπορείς να επιλέξεις πολλά διάφορα χρώματα και ξεχωριστά μεγέθη γραμμάτων, δηλαδή πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς γραφής. Επίσης μπορούμε να σβήσουμε με πολλούς τρόπους.

Από τότε που ήρθε ο διαδραστικός πίνακας στην τάξη μου το μάθημα έχει γίνει πιο διασκεδαστικό και το σημαντικότερο από όλα, μας ελκύει το ενδιαφέρον για τη μάθηση. Ο δάσκαλος μας βάζει DVD στον υπολογιστή που έχει για τα περισσότερα μαθήματα. Μέσω της οθόνης μας μαθαίνει καλύτερα το μάθημα της ημέρας και ιδιαίτερα τα δευτερεύοντα και θεωρητικά μαθήματα.

Επίσης, το πρόγραμμα IQ Board με τα γεωμετρικά του σχήματα μας βοηθά να αποδόσουμε καλύτερα στο μάθημα της γεωμετρίας. Ακόμα στα μαθήματα της Γεωγραφίας και Φυσικής, ο δάσκαλος κατεβάζει συχνά ασκήσεις για το κάθε μάθημα αλλά και χάρτες του κόσμου για το μάθημα της Γεωγραφίας. Γενικά είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε αυτή την ευκαιρία και οι εμπειρίες αυτές θα μας μείνουν αξέχαστες.