Δράσεις 2011 - 2012

Εκδηλώσεις

Στις 15 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας
μια τρίωρη εκπαιδευτική δράση με οικολογικό θέμα.
Η εκδήλωση ήταν μια προσφορά του Δήμου Κηφισιάς και δόθηκε έτσι η ευκαιρία σε όλους τους μαθητές μας:
- Να μάθουν το διαχωρισμό και τη διαχείριση απορριμμάτων της οικογένειας.
- Να φτιάξουν το δικό τους στολίδι από ανακυκλώσιμα υλικά.
- Να στείλουν το δικό τους περιβαλλοντικό μήνυμα στολίζοντας το «πράσινο δέντρο» των Χριστουγέννων.
Κοντά μας ήταν ο Δήμαρχος της πόλης μας, Νικόλαος Χιωτάκης.
 


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ - Έτος Ελύτη
          «Θεέ μου, πόσο μπλε ξοδεύεις για να μη σε βλέπουμε..»   
Οδυσσέας  Ελύτης. «Από τη Μαρία Νεφέλη»
    Αγαπητά μου παιδιά, το Υπουργείο Πολιτισμού, κήρυξε το 2011 έτος Ελύτη, γιορτάζοντας τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του ποιητή, στις 2 Νοεμβρίου του 1911, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Οι εκδηλώσεις πολλές κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Το Σχολείο μας  έχει προγραμματίσει σειρά  εκδηλώσεων προς τιμή του μεγάλου ποιητή, που σημάδεψε με την παρουσία του τα ελληνικά  γράμματα.
Κορδονούρης  Παναγιώτης Διευθυντής  του 7ου Δημοτικού Κηφισιάς 

χαιρετισμός διευθυντή για τα Χριστούγεννα

    Αγαπητά μου παιδιά, Εκείνος ήλθε στη γη! Μπήκε αθόρυβα στο ρεύμα της ιστορίας και άλλαξε τη ροή του. Μην ξεχνάτε πως γεννήθηκε μέσα σε μια ταπεινή σπηλιά εκείνη την παγερή νύχτα του Δεκεμβρίου, ενώ μπορούσε να γεννηθεί σε ένα πλούσιο παλάτι και ζεστό, για να γίνει ο ίδιος το ζωντανό παράδειγμα της ταπεινοφροσύνης και  της απλότητας . Ήθελε να διδάξει ότι οι αξίες δεν  βρίσκονται στα πλούτη και στην πολυτέλεια, ούτε στους τίτλους και τις θέσεις. Οι αξίες βρίσκονται στην ψυχή.
    Μίλησε για αγάπη και προσφορά. Έως τότε ο άνθρωπος ήξερε να παίρνει. Προφανώς, αγνοούσε, πως όταν παίρνεις, γεμίζεις τα χέρια σου, ενώ όταν δίνεις ,  γεμίζει η καρδιά σου. Ο Χριστός πραγματοποιεί το έργο της σωτηρίας της ανθρωπότητας προσεγγίζοντας τον άνθρωπο ως πλησίον. Εμφανίζεται ως πεινασμένος, διψασμένος, ξένος, γυμνός, άρρωστος , φυλακισμένος, που χρειάζεται βοήθεια, φιλοξενία και συμπαράσταση. Στον κάθε έναν από εμάς εναπόκειται να δεχθεί και να ανταποκριθεί στο κάλεσμά Του. Και αν προσφέρει στο Χριστό τροφή, νερό, στέγη, βοήθεια, τότε ο ίδιος ο Χριστός γίνεται γι` αυτόν τροφή, νερό, στέγη, βοήθεια και αιώνια ζωή.
    Στο πρόσωπο του πλησίον υπάρχει ο ίδιος ο Χριστός. Για  το λόγο αυτό κάθε προσφορά προς τον πλησίον, αποτελεί προσφορά προς το Χριστό, όπως και κάθε άρνηση προσφοράς προς τον πλησίον, αποτελεί άρνηση προσφοράς προς το Χριστό.
      Καλά  Χριστούγεννα!

Κορδονούρης  Παναγιώτης
Διευθυντής 7ου Δημοτικού Σχολείου  Κηφισιάς


Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου
 
  Αγαπητά μου παιδιά, κάθε χρόνο, στις 2 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Καθιερώθηκε από την ΙΒΒΥ, Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1996, με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλύτερων στο παιδικό βιβλίο.
    Η ημέρα αυτή, που γιορτάζεται από μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και συγγραφείς σε όλες τις χώρες, με εκδηλώσεις σε σχολεία και βιβλιοθήκες, αποτελεί μια αφορμή για να αναλογιστούμε την αξία και προσφορά του βιβλίου στη ζωή μας. Το βιβλίο συμβάλλει στην αισθητική απόλαυση, την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας, την επαφή με τη σφαίρα των ιδεών. Παράλληλα μας δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε άλλους λαούς και πολιτισμούς, να κατανοήσουμε τη διαφορετικότητα γύρω μας και να αντιληφθούμε καλύτερα τον κόσμο.
Κορδονούρης Παναγιώτης
Διευθυντής του 7ου
Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς


επίσκεωη στη Βουλή των Ελλήνων


Μαθηματικά και Παιχνίδι

 

 

Ταξίδι στη Λογοτεχνία

Την Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012, τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ, διοργάνωσαν για 14η χρονιά τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανάγνωσης Παιδικού Βιβλίου, ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ. Διαγωνισμός, που τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Πήραν μέρος 2500 μαθητές από 160 Σχολεία της Ελλάδας.
Ανάμεσα σ` αυτά και το Σχολείο μας, που πέτυχε σημαντικές διακρίσεις. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διοργανώτριας αρχής, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, οι μαθητές μας πήραν το Βραβείο Σχολείου, εντός Αττικής, με τον υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας.
Επίσης οι παρακάτω μαθητές της Δ1 τάξεως, φετινής Ε1, Βλαχοπούλου Αλίκη, Βούτση Αριάννα, Ματάλα Ελένη και Μικρού Άννα, συγκέντρωσαν πολύ υψηλή βαθμολογία και βρέθηκαν στις 10 πρώτες θέσεις του διαγωνισμού.
Παιδιά μου, συγχαρητήρια! Πάντα ψηλότερα να ανεβαίνετε , πάντα μακρύτερα να βλέπετε. Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει και στις ακούραστες δασκάλες του Σχολείου μας, Κοπανά Πηνελόπη, Κορακιανίτη Αρετή και Πατσαρού Ελένη, που ενθάρρυναν τα παιδιά να λάβουν μέρος στις ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ.
 
O ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


Απονεμήθηκαν τα βραβεία του 19ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθητικών Εντύπων
Ανάμεσα σε 120 συμμετοχές ηλεκτρονικής εφημερίδας, το σχολείο μας κέρδισε έπαινο

Στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Η μικρή μας πολιτεία» των μαθητών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς απένειμε τον έπαινο η προϊσταμένη του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Cosmote Αννα Μάλτη
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
και ιδιαίτερα στην κα Εύη Μπλιάτκα και τους μαθητές της, που με τη μικρή τους εφημερίδα, « Τα δυνατά μολύβια», έδωσαν μια ξεχωριστή νότα στην ηλεκτρονική εφημερίδα του Σχολείου μας.
δείτε εδώ λεπτομέρειες


Το σχολείο μας παρουσιάστηκε στην εκπομπή Μετά Μουσείο της ΕΤ 1 που αφορύσε το Μουσείο Γουλανδρή